ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚΟ

Off 1117
Print Friendly, PDF & Email

 

Αργεντινή, η χώρα του τάνγκο

Της Maria Rayo Rodriguez

 

 

argΑργεντινή, η χώρα του τάνγκο, του ποδοσφαίρου, με την ποικιλία των φυσικών τοπίων και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα να συνθέτουν το πάζλ της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Διαθέτει μερικά από τα ψηλότερα βουνά του κόσμου, εντυπωσιακούς καταρράκτες, ποικιλομορφία εδάφους, απομακρυσμένες περιοχές στη νότια Παταγονία και την πολυσύχναστη μητρόπολη του Μπουένος Άιρες, στο βορά.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να διασχίσουν την Παταγονία με τα πόδια ανάμεσα σε χιλιάδες πιγκουΐνους και να γίνουν μάρτυρες των πιο εκπληκτικών καταρρακτών του κόσμου. Οι εραστές της πόλης θα λατρέψουν το μυθικό Μπουένος Άιρες, εκεί όπου “το ποδόσφαιρο χορεύει τανγκό” με την πλούσια νυχτερινή ζωή.

Η Αργεντινή είναι μια ασφαλής, φιλική και – σε σύγκριση με την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ – πολύ προσιτή σε τιμές χώρα.
Πότε να πάτε

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπουένος Άιρες είναι την άνοιξη (Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο), όταν όλα ανθίζουν και το κλίμα είναι δροσερό. Το καλοκαίρι (τον Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο) το κλίμα στην πρωτεύουσα είναι ζεστό και υγρό, άλλα είναι η καλύτερη περίοδος για τους λάτρεις της Παταγονίας.

Τέσσερις περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε

Cuyo και η Κοινότητα των Άνδεων
Αυτή η περιοχή γύρω από τις Άνδεις ξεκίνησε ως αποικία του Περού, αλλά σήμερα μόνο λίγα ανθρακωρύχοι και κτηνοτρόφοι διαμένουν σε στην περιοχή των ηφαιστειακών κορυφών και λίμνων με αλάτι.
Μεσοποταμία & Βορειοανατολικά
Μεσοποταμία, μια επίπεδη πεδιάδα μεταξύ των ποταμών Parana και Uraguay στη βόρεια Αργεντινή.Ιδιαίτερα υγρή, ελώδεις και με πολύ ζεστή το καλοκαίρι. Η βόρεια επαρχία της περιοχής περικλείεται σχεδόν από τη Βραζιλία και την Παραγουάη, καλυμμένη από πυκνά δάση.

 

 

 

Παταγονία και το Lake Districtarg2

Απλά μια μοναδική εμπειρία που κάθε ταξιδίωτης οφείλει να κάνει δώρο στον εαυτό του. Κοιλάδες, βοσκοτόπια στα νότια τμήματα της περιοχής και πιγκουίνοι στα βόρια,

 

 

 

Tierra del Fuego
Η γη της «φωτιάς» είναι πράγματι ένα αρχιπέλαγος, συμπεριλαμβανομένου της Isla Grande de Tierra del Fuego και των πολυάριθμων μικρών νησιών. Η βόρεια Isla Grande είναι παρόμοια σε εδάφη με τις πεδιάδες Παταγονία, ενώ η ορεινή περιοχή στα νότια είναι γεμάτη δάση. Το κλίμα της είναι συνήθως ήπιο όλο το χρόνο, αν και οι καταιγίδες είναι συχνές.

Categories

Usefull Info

Social Networks