ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αφρατοι λουκουμαδες απο την Ισπανια

Off 792
Print Friendly, PDF & Email

Αφράτοι λουκουμάδες από την Ισπανία

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Αφράτοι αέρινοι λουκουμάδες από την Ισπανία

Οι αφράτοι «αέρινοι λουκουμάδες» Buñuelos de viento είναι εύκολοι στην προετοιμασία τους και συνοδεύουν τέλεια τον απογευματινό σας καφέ ή το τσάι. Αποτελούν την ισπανική απάντηση στα αμερικάνικα ντόνατς και θα είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείτε.

Resize of bunueloBuñuelos de viento

«Αέρινοι Λουκουμάδες»

Υλικά

1 / 4 λίτρο νερού
1 κούπα αλεύρι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά

1 κουταλάκι βανίλια
λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή

Βράζετε το νερό και στη συνέχεια το αφαιρέστε από το μάτι και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Βάζετε το κατσαρόλι στο μάτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Αφού το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέτετε τη βανίλια και στη συνέχεια τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε καλά στη ζύμη. Μόλις το λάδι γίνει καυτό τηγανίζετε τα μπαλάκια που έχετε φτιάξει από το μείγμα. Πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως. Καταναλώστε τα την ίδια μέρα.

Categories

Usefull Info

Social Networks