ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Off 86
Print Friendly, PDF & Email

brasil_neos_proedros

 

Ο νεός Πρόεδρος της Βραζιλίας, ο κεντροδεξιός Μισέλ Τεμέρ, μόλις λίγες ώρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του (μετά την απομάκρυνση της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ από την εξουσία), ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δραστική μείωση των κρατικών δαπανών.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε πως είναι ανάγκη να αυξηθούν κάποιοι φόροι και να περικοπούν κρατικές δαπάνες. Ο υπουργός Οικονομικών Ενρίκε Μεϊρέγγιες ανακοίνωσε επίσης «σκληρά μέτρα». Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως «θα υπάρξουν έκτακτα μέτρα. Αν αυτά ληφθούν υπάρχει κίνδυνος για τιυς μισθούς των υπαλλήλων στα τέλη του χρόνου».

Η εκλεγμένη Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία εν μέσω έντονων διαδηλώσεων από υποστηρικτές της. Η Ρούσεφ μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα δικαστεί για υποθέσεις διαφθοράς. Το υπουργικό συμβούλιο αντικαταστάθηκε πλήρως από 23 νέους υπουργούς της εμπιστοσύνης του νέου προέδρου. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε πως δεν θα πειράξει τα επιδόματα που είχνα καθιερώσει οι προκάτοχοι του Λούλα και Ρούσεφ.

 

 

Categories

Usefull Info

Social Networks