ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΑΦΑΕΛ ΚΟΡΕΑ

Off 107
Print Friendly, PDF & Email

ecuador_protesta_386

 

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αλλά και συγκεντρώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν στο Εκουαδόρ, με αφορμή τις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο για να εγκριθεί ή όχι ο νόμος που θα δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο της χώρας να επανεκλέγεται όσες φορές θέλει. Πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ιθαγενών πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις του Εκουαδόρ. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ραφαέλ Κορέα κάλεσε τους οπαδούς του σε παράλληλη συγκέντρωση υποστήριξης του κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Ραφαέλ Κορέα επιθυμεί να διεκδικήσει και νέα θητεία στην κυβέρνηση και για αυτό αλλάζει τη νομοθεσία για να μπορεί να επανεκλέγεται όσες φορές θέλει

Οι αντίπαλοι του Κορέα υποστηρίζουν ότι ο νόμος που θα δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο και σε άλλους αξιωματούχους να επανεκλέγονται επ αόριστον, είναι ένα «αυταρχικό ολίσθημα» και ότι δείχνει την «δικτατορική ροπή» του προέδρου. Η κυβέρνηση πάντως, έχει επισημάνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο αυτό.

Categories

Usefull Info

Social Networks