ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Off 103
Print Friendly, PDF & Email

supermerc_venez_saq_386

Ένας νεκρός και δεκάδες συλλήψεις είναι ο απολογισμός λεηλασιών που σημειώθηκαν στην πόλη Σαν Φέλιξ στη Βενεζουέλα. Ομάδες πολιτών που πληροφορήθηκαν ότι στο συγκεκριμένο σουπερ μαρκετ έφθασαν είδη πρώτης ανάγκης κατευθύνθηκαν με σκοπό -όπως όλα δείχνουν- να λεηλατήσουν το σούπερ μάρκετ. Στη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης, των μέτρων λιτότητας, των αυστηρών περιορισμών αλλά και της έλλειψης αγαθών η κατάσταση είναι έκρυθμη. Οι πολίτες αναγκάζονται να κάνουν ουρές και να περιμένουν ώρες για να προμηθευτούν λίγο γάλα, ζυμαρικά ή αλεύρι.

Η ομάδα που προσέγγισε το σούπερ μάρκετ άρχισε να το λεηλατεί και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Άλλα δυο μικρότερα σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκαν και αυτά και πολλά άλλα καταστήματα κατέβασαν ρολά. Οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τον κόσμο και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και ένας 21χρονος, ο Γκουστάβο Πατίνες Γκόμες,  πυροβολήθηκε στο στήθος και έπεσε νεκρός. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία ότι τον πυροβόλησε, αλλά οι Αρχές το αρνούνται.

Στη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης έλλειψης βασικών αγαθών η κατάσταση είναι έκρυθμη, αφού οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν για ώρες στην ουρά για λίγο γάλα

Ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι»εδώ κανένας δεν πεινάει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Αυτό δεν ήταν αυθόρμητο», και απέδωσε τις ταραχές σε οπαδούς της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν να προκαλέσουν αστάθεια.

 

supermerc_saqueo_700

 

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, σε δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60 συλληφθέντες ενώ (κατά την προσφιλή του τακτική) κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για τα σοβαρά επεισόδια. «Πρόκειται για μια ενέργεια σχεδιασμένη. Το είδαμε και σε αλλες περιοχές ότι επρόκειτο να γίνει κάτι παρόμοιο, αλλά καταφέραμε να το αποτρέψουμε χάρη στους χιλιάδες πατριώτες που μας πληροφορούν και καταφέραμε να εμποδίσουμε η δεξιά να γεμίσει με βία τη χώρα».

 

Categories

Usefull Info

Social Networks