ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Off 108
Print Friendly, PDF & Email

evo_tsipras_386

 

Στη Σύνοδο ηγετών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συμμετείχαν εκπρόσωποι από 61 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ευρώπη και Λατινική Αμερική εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια δήλωσε ότι η συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Κούβα και την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την δυνατότητα για μεγάλες ευκαιρίες και στις δυο πλευρές.

_
Οι σχέσεις που ιστορικά διατηρούν η Λατινική Αμερική με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικά με χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, εξακολουθούν να θεωρούνται πολύ σημαντικές, ειδικά την περίοδο αυτή που η Κίνα πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή.

_
Όλα δείχνουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να αναθερμάνουν τις σχέσεις των χωρών τους με τη Λατινική Αμερική και να προωθήσουν εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες.
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος είχε θερμό διάλογο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να αρθεί το μέτρο της βίζας την οποία χρειάζονται από το 2007 οι Βολιβιανοί πολίτες για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης και πήρε τη δέσμευση πως το θέμα θα συζητηθεί στα τέλη του χρόνου.

Categories

Usefull Info

Social Networks