ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ»

Off 110
Print Friendly, PDF & Email

panama_386

 

Η Κολομβία με τον Παναμά υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών και οικονομικών πληροφοριών, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα του προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κολομβία να διαγράψει τον Παναμά από τη λίστα με τους «φορολογικούς παραδείσους». Η συμφωνία επετεύχθη μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετό καιρό.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών του Παναμά, Μαρία Άνχελ Ολγκουίν, η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, κοινό αγώνα των δυο χωρών κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Η συμφωνία μεταξύ Κολομβίας και Παναμά για ανταλλαγή πληροφοριών οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος ήταν πάγιο αίτημα του Κολομβιανού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος

Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι σχέσεις των δυο χωρών παρέμεναν τεταμένες, δεδομένου ότι η Κολομβία χαρακτήριζε τον Παναμά «φορολογικό παράδεισο». Τώρα, η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στις κολομβιανές Αρχές να διαπιστώσει ποιοι πολίτες της χώρας φοροδιαφεύγουν και διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε πως επιθυμεί η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει πως η χώρα του είναι μια χώρα που αγωνίζεται κατά της φοροδιαφυγής.

Categories

Usefull Info

Social Networks