ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 43 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Off 131
Print Friendly, PDF & Email

mexico_protesta_386

 

Η αποκάλυψη ότι οι 43 σπουδαστές που συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Μεξικό και εξαφανίστηκαν, παραδόθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς σε εγκληματική συμμορία τα μέλη της οποίας τους δολοφόνησαν ομαδικά και τους έκαψαν, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στη χώρα και έντονες διαμαρτυρίες που συνοδεύονται από βίαιες εκδηλώσεις.

Η Εισαγγελία στο Μεξικό ανακοίνωσε ότι δυο φερόμενα μέλη της συμμορίας που συμμετείχαν στην δολοφονία των 43 σπουδαστών ομολόγησαν και υποστήριξαν ότι στη συνέχεια έκαψαν τα θύματα τους. Στο σημείο όπου φέρεται να αποτεφρώθηκαν τα θύματα υπήρχε μόνο στάχτη και για το λόγο αυτό οι συγγενείς των εξαφανισμένων σπουδαστών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς των δυο μαρτύρων και κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την κυβέρνηση και για κρατική τρομοκρατία.

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν σε τουλάχιστον έξι περιφέρειες του Μεξικού για την εξαφάνιση των 43 σπουδαστών που φέρεται να παραδόθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς σε συμμορία για να τους εκτελέσει και να τους κάψει

Η εξαφάνιση των 43 σπουδαστών, που είχαν συλληφθεί εδω και λίγες εβδομάδες από την αστυνομία του Μεξικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, έχει προκαλέσει οργή στην κοινωνία. Διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Ακαπούλκο, ενώ εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν το κυβερνητικό μέγαρο στην πόλη Γκερέρο και άναψαν φωτιές. Οι διαδηλώσεις και οι βίαιες συγκρούσεις επεκτείνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα και προκαλούν κατάσταση χάους στο Μεξικό.

Ο πρόεδρος της χώρας μετά από μέρες σιωπής δήλωσε ότι θα κάνει το παν για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

 

Categories

Usefull Info

Social Networks