ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΟΝΔΟΥΡΑ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ»

Off 806
Print Friendly, PDF & Email

policia1

Πέντε Σύροι με πλαστά ελληνικά διαβατήρια μπήκαν στο έδαφος της Ονδούρας μέσω του αεροδρομίου της Τονκοντίν και έχουν συλληφθεί από τις Αρχές. Οι πέντε Σύροι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο και ανακρίθηκαν επί ώρες, και για το σκοπό αυτό κλήθηκαν μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ελλάδας στην Ονδούρα για να βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία.

Οι Σύροι έφθασαν στην Ονδούρα με πτήση της Αβιάνκα προερχόμενοι από το Σαν Σαλβαδόρ. Οι Αρχές γνώριζαν πως θα έφθαναν στην Ονδούρα και πως τελικός τους προορισμός ήταν το Σαν Πέδρο Σούλα, αν και εκτιμάται πως στη συνέχεια θα επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ οδικώς.

Τα ονόματα που αναφέρονται στα ελληνικά διαβατήρια είναι: ΜΠΟΥΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΠΕΛΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

 

sirios_01

Ένας από τους Σύρους κατά τη μεταφορά του από το αεροδρόμιο της Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας στο αστυνομικό Τμήμα (φωτο: εφημερίδα La Prensa της Ονδούρας)

 

Μετά την ανάκριση και τη συνεργασία των Ελλήνων διπλωματών με τους αστυνομικούς της Ονδούρας, διαπιστώθηκε πως τα πλαστά διαβατήρια αποκτήθηκαν στην Ελλάδα. “Από την Ελλάδα πληροφορηθήκαμε πως θα έρχονταν στην Ονδούρα. Τα διαβατήρια εκλάπησαν εκεί, δεν είναι τα αληθινά τους ονόματα, βρισκόμαστε σε διαδικασία να τους ταυτοποιήσουμε” ανέφερε ο Ανίμπαλ Μπάκα, εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα της Ονδούρας El Tiempo, η Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση για να διαπιστωθεί ο ρόλος τους. Φαίνεται πάντως πως η παρουσία των πέντε Σύρων στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί. Την περασμένη Παρασκευή ένας Σύρος μπήκε στην Ονδούρα με την πτήση 714 από την Κόστα Ρίκα. Ο Σύρος προερχόταν από την Παραγουάη και έκανε στάση στην Κόστα Ρίκα. Την επόμενη μέρα οι Αρχές τον έδιωξαν από τη χώρα και με πτήση της Αβιάνκα πέρασε στο Σαν Σαλβαδόρ.

ΠΗΓΗ: www.americalatina.gr

 

Φωτογραφίες των πλαστών διαβατηρίων

 

sirios

sirios1

sirios2

 

sirios3sirios4

Categories

Usefull Info

Social Networks