ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Off 619
Print Friendly, PDF & Email

brasil_cristo_386

 

Μετά από δέκα χρόνια σταδιακής μείωσης, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη φτώχεια στη Βραζιλία, αυξήθηκε και πάλι. Από τα 10,08 εκατομμύρια το 2012, έφθασαν τα 10,45 εκατομμύρια το 2013. Τα τελευταία χρόνια η μείωση της φτώχειας είχε σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο. Από 26,24 εκατομμύρια το 2003  μέσα σε δέκα χρόνια μειώθηκε σχεδόν στο μισό.

Η αύξηση κατά 3,7% των ανθρώπων σε απόλυτη φτώχεια ανακοινώθηκε από ένα κυβερνητικό Ινστιτούτο έρευνας. Πολλοί στη Βραζιλία υποστηριζουν ότι τα στοιχεία αυτά τα απέκρυψε η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κατά την προεκλογική περίοδο και δημοσιεύθηκαν μόνο μετά την επανεκλογή της.

Η κυβέρνηση του Λούλα το 2003 μοίρασε επιδόματα σε εκατομμύρια οικογένειες, με στόχο να μειώσει την απόλυτη φτώχεια και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού μέσα σε μια δεκαετία η φτώχεια μειώθηκε στο μισό

Ο αριθμός των φτωχών στη χώρα αυτή άρχισε να μειώνεται από την πρώτη θητεία του Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα το 2003, όταν ξεκίνησε να δίνει επιδόματα στις φτωχές οικογένειες. Σήμερα το επίδομα αυτό μοιράζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια οικογένειες.

 

Categories

Usefull Info

Social Networks