ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ELN

Off 93
Print Friendly, PDF & Email

eln_386

 

Ο Κολομβιανός Στρατός ανακοίνωσε ότι σε μια επιχείρηση σκότωσε ένα από τα ηγετικά στελέχη της αντάρτικης οργάνωσης «Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης» (ELN), τον Χοσέ Αμίν Ερνάντες, γνωστό ως Μαρκίτος, στην περιοχή Αντιόχεια. Ο Μαρκίτος, 48 χρόνων, είχε υπό την διεύθυνση του 13 ομάδες ανταρτών και ήταν υπεύθυνος για τις τελευταίες επιθέσεις στις περιοχές Αντιόχεια και Μπολίβαρ.

Σύμφωνα με  τον Στρατό της Κολομβίας, ο Μαρκίτος είχε διασυνδέσεις με την παράνομη εξόρυξη ορυκτών στην περιοχή, ενώ θεωρείται ένας από τους δράστες της αεροπειρατίας τον Απρίλιο του 1999 ενός αεροσκάφους της Αβιάνκα με 46 επιβαίνοντες.

Τον Νοέμβριο του 2000 απελευθερώθηκε ο τελευταίος όμηρος των ανταρτών της ένοπλης οργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου 50 χρόνια στην Κολομβία και έχει περίπου 2000 αντάρτες. Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες έχουν ξεκινήσει έναν διάλογο για τον τερματισμό της βίας στη χώρα. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε για την τελευταία επιχείρηση του Στρατού: «Νεκρός ο Μαρκίτος, ηγετικό στέλεχος των ELN. Συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Categories

Usefull Info

Social Networks