ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΟΤΙ «Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ»

Off 126
Print Friendly, PDF & Email

papa_morales_386

 

Ο Πάπας Φρανσίσκο ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε από την πρωτεύουσα της Παραγουάη, Ασουνσιόν, ότι η διαφθορά «είναι η γάγγραινα ενός λαού». Προσθέτοντας ότι «κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό του αν εκβιάζεται». Για τις ιδεολογίες είπε: «καταλήγουν άσχημα, δεν χρησιμεύουν, σκέφτονται για το λαό, δεν αφήνουν τον λαό να σκεφτούν».

Ο Πάπας, μπροστά στον πρόεδρο της χώρας Οράσιο Κάρτες απάντησε σε ερωτήσεις ενός νέου, ενός ιθαγενή, μια αγρότισας, ενός επιχειρηματία και ενός πολιτικού.

O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χάρισε στον Πάπα ένα σφυροδρέπανο όπου επάνω υπήρχε ανάγλυφη η μορφή του Εσταυρωμένου…

Την κριτική που άσκησε στις ιδεολογίες, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι την άσκησε με αφορμή τις κατηγορίες που κάποιοι εξαπολύουν εναντίον του ότι είναι αριστερός και ότι συντάσσεται με τα καθεστώτα του Έβο Μοράλες στη Βολιβία και του Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ.

Ο Πάπας πριν από την Παραγουάη είχε επισκεφθεί τη Βολιβία, όπου ο Πρόεδρος Έβο Μοράλες του χάρισε ένα σφυροδρέπανο όπου επάνω ήταν σε ανάγλυφη μορφή ο Εσταυρωμένος. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Πάπας όταν το είδε είπε: «α, αυτό δεν είναι καλό…».

Categories

Usefull Info

Social Networks