ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ – ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Off 116
Print Friendly, PDF & Email

colombia_venez_front_386

 

Η Κολομβία έχει ζητήσει την παρέμβαση των διεθνών Οργανισμών Unasur και OEA (Ένωση Αμερικανικών Κρατών) για να δώσουν λύση στην διένεξη που έχει προκληθεί με την Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έχει κλείσει τα σύνορα με τη γείτονα χώρα και έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι περιφέρειες της χώρας. Επίσης έχει διατάξει την απέλαση 1.088 Κολομβιανών πολιτών που ζούσαν στη Βενεζουέλα, ανάμεσα τους και ανήλικους. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και του ΟΗΕ.

Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις τατεμένες σχέσεις των δύο χωρών, που το 2010 είχαν έρθει και πάλι αντιμέτωπες με μια μεγάλη διπλωματική κρίση όταν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας βρισκόταν ο Ούγο Τσάβες.

Τον Δεκέμβριο στη Βενεζουέλα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές και το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο εμφανίζει μεγάλη πτώση

Η κυβέρνηση του Μαδούρο καταγγέλει την ύπαρξη παραστρατιωτικών ομάδων της Κολομβίας στο έδαφος της χώρας του και έχει ζητήσει από τους διεθνείς Οργανισμούς να δημιουργηθεί μια Επιτροπή Αλήθειας που θα διερευνήσει τις καταγγελίες.

Ο Νικολάς Μαδούρο πραγματοποιεί περιοδεία στην Κίνα και στο Βιετνάμ αναζητώντας οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα. Στη Βενεζουέλα τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές (δεν εκλέγεται πρόεδρος αλλά μόνο βουλευτές) και το κόμμα του Μαδούρο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σημειώνει τεράστια πτώση.

 

Categories

Usefull Info

Social Networks