ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΧΟΑΚΙΝ ΓΚΟΜΕΣ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ FARC

Off 120
Print Friendly, PDF & Email

gomez_farc_386

 

Η κυβέρνηση της Κολομβίας επιβεβαίωσε ότι ο αντάρτης Χοακίν Γκόμες, ηγετικό στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης FARC, που δρα στην Κολομβία, βρίσκεται στην Κούβα για να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο Γκόμες «βρίσκεται στην Κούβα με εξουσιοδότηση του προέδρου Χουαν Μανουέλ Σάντος» για να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται από το 2012 μεταξύ της  κυβέρνησης της Κολομβίας και των τρομοκρατών για να σταματήσει ο εμφύλιος στη χώρα.

Οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμφυλίου στην Κολομβία ξεκίνησαν το 2012 και ήδη έχουν υπάρξει κάποιες συμφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες

Σύμφωνα με τις Αρχές της Κολομβίας, ο Γκόμες είναι ο βασικός σύνδεσμος της τρομοκρατικής οργάνωσης και των καρτελ των ναρκωτικών που δρουν στη χώρα και εναντίον του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Η κυβέρνηση και οι αντάρτες έχουν ήδη καταλήξει σε κάποιες αρχικές συμφωνίες, όπως η συμμετοχή των ανταρτών που θα καταθέσουν τα όπλα στην πολιτική αλλά και ο αγώνας κατά του «ναρκωεμπορίου».

Categories

Usefull Info

Social Networks