ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συνταγη για σουπα λαχανικων απο τη Λατινικη Αμερικη

Off 334
Print Friendly, PDF & Email

 

sopa_451_b

Υλικά

600 γρ ώριμες ντομάτες
4 κοτσάνια σέλινο
4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
400 g κρεμμύδια
4 πιπεριές
Ζωμός Λαχανικών
Αλάτι
4 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Σκόνη τσίλι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις ντομάτες αφαιρώντας την καρδιά, τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην συνέχεια αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα μπαστούνια σέλινου τα κόβουμε σε φέτες. Σε μία κατσαρόλα που έχουμε προθερμάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπερίες και το ψιλοκομμένο σέλινο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες , ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζουμε στον φούρνο τις φέτες ολικής αλέσεως και μόλις ψηθούνε τις τοποθετούμε στα πίατα ελαφρώς αλατισμένες. Κατεβάζουμε από την φωτιά την σούπα μας αφού έχουν περάσει τα 10 λεπτά και την περιχύνουμε πάνω από τα ψωμάκια σε κάθε πιάτο. Η σούπα μας είναι έτοιμη μόλις προσθέσουμε και λίγο τσίλι.

4 Άτομα

 

Sopa de venduras

600 g de tomates maduros

4 ramas de apio

4 cucharadas de aceite de olivia

virgen extra

400 g de cebollas

4 pimientos

2l de caldo de venduras

sal

4 rebanadas grandes de pan integral

4 huevos

guindilla en polvo

Para comenzar a prerarar esta receta limpie los tomates, quiteles el corazon y las semillas y cortelos en trocitos. Despues limpie las ramas de apio, lavelas a cinciencia y cortelas en lonchitas. En una sarten ponga el aceite y rehogue las cebollas pelada y cortadas finamente; despues, anada los pimientos lavados, secados y cortados en trozos y el apio en lochas. Deje que se rehogue durante unos minutos a fuego alto y removiendo con una cuchara de madera. Ponga todo a un cazo, preferiblemente de barro y que no tenga barniz;anada el caldo de venduras, rectifique de sal, lleve a ebullicion y deje que cueza al menos durante 10 minutos.

Pase las renandas de pan por el horno, saquelas y coloquelas en cuatro platos soperos. Vierta sobre el pan la sopa bien caliente. Espolvoree a su gusto con la guindilla en polvo y sirva.

4 Personas

Categories

Usefull Info

Social Networks