ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: Συνταγή για σανγκρία

Off 416
Print Friendly, PDF & Email

Συνταγή για σανγκρία

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Συνταγή για να παρασκευάσετε την ισπανική σανγκρία

 

sangria_200Οι ισπανικές ρίζες της σανγκρία δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, και επειδή το κόκκινο κρασί είναι τις περισσότερες φορές η βάση της σαγκρία, πιθανολογείται πως έχει πάρει το όνομα της από το ισπανικό sangre, δηλαδή αίμα. Μάλλον πρόκειται για ένα ισπανικό Bloody Mary!

Υλικά για 10 άτομα

1 1/2 κουταλιά ψιλή ζάχαρη

1κουταλιά χυμό λεμόνι

1κουταλιά γρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι

1μπουκάλι των 750ml κόκκινο κρασί

500ml λεμονάδα

2κουταλιές τζιν

2κουταλιές βότκα

1λεμόνι

1πορτοκάλι

1λάιμ

παγάκια

Παρασκευή

Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια κανάτα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κρασί, τη λεμονάδα,το τζίν και τη βότκα.

Κόβετε το λεμόνι, το πορτοκάλι και το λάιμ στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τα κομμάτια λεπτές ρπδέλες. Τις ρίχνετε στην κανάτα και προσθέτετε παγάκια. Ανακατεύετε καλά.

►Για περισσότερες συνταγές διαβάστε το βιβλίο «Παραδοσιακές γεύσεις από την Ισπανία» των εκδόσεων Μοντέρνοι Καιροί.

Categories

Usefull Info

Social Networks