Συνταγή για σανγκρία
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Συνταγή για να παρασκευάσετε την ισπανική σανγκρία
Οι ισπανικές ρίζες της σανγκρία δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, και επειδή το κόκκινο κρασί είναι τις περισσότερες φορές η βάση της σαγκρία, πιθανολογείται πως έχει πάρει το όνομα της από το ισπανικό sangre, δηλαδή αίμα. Μάλλον πρόκειται για ένα ισπανικό Bloody Mary!
Υλικά για 10 άτομα
1 1/2 κουταλιά ψιλή ζάχαρη
1κουταλιά χυμό λεμόνι
1κουταλιά γρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1μπουκάλι των 750ml κόκκινο κρασί
500ml λεμονάδα
2κουταλιές τζιν
2κουταλιές βότκα
1λεμόνι
1πορτοκάλι
1λάιμ
παγάκια
Παρασκευή
Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια κανάτα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κρασί, τη λεμονάδα,το τζίν και τη βότκα.
Κόβετε το λεμόνι, το πορτοκάλι και το λάιμ στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τα κομμάτια λεπτές ρπδέλες. Τις ρίχνετε στην κανάτα και προσθέτετε παγάκια. Ανακατεύετε καλά.
►Για περισσότερες συνταγές διαβάστε το βιβλίο «Παραδοσιακές γεύσεις από την Ισπανία» των εκδόσεων Μοντέρνοι Καιροί.
Αρχείο
- Δεκέμβριος 2018 (1)
- Ιούλιος 2018 (1)
- Ιούνιος 2018 (17)
- Μάιος 2018 (2)
- Μάρτιος 2018 (1)
- Ιανουάριος 2018 (3)
- Δεκέμβριος 2017 (11)
- Δεκέμβριος 2016 (2)
- Νοεμβρίου 2016 (2)
- Ιούλιος 2016 (2)
- Ιούνιος 2016 (2)
- Μάιος 2016 (2)
- Φεβρουάριος 2016 (4)
- Δεκέμβριος 2015 (1)
- Νοεμβρίου 2015 (8)
- Οκτώβριος 2015 (2)
- Αύγουστος 2015 (3)
- Ιούλιος 2015 (4)
- Ιούνιος 2015 (16)
- Φεβρουάριος 2015 (9)
- Ιανουάριος 2015 (14)
- Δεκέμβριος 2014 (15)
- Νοεμβρίου 2014 (30)
- Οκτώβριος 2014 (36)