ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα παιδια στο Μεξικο «ονειρευονται» τις ΗΠΑ

Off 153
Print Friendly, PDF & Email

natasa1

Αναστασία Καραπατσιά. Οκτώβριος 2014. Μια νέα έρευνα του Κέντρου Ερευνών Pew στην Ουάσιγκτον δείχνει για ακόμη μια φορά πως οι μεξικανοί νεαροί δεν πάυουν να ονειρεύονται την δική τους γη της επαγγελίας, που δεν είναι άλλη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, τα τρία τέταρτα των παιδιών που εντοπίζονται να περνούν παράνομα τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον άλλες έξι φόρες. Σε όλες αυτές τις προσπαθειές τους έχουν εντοπιστεί από τους συνοριοφύλακες των ΗΠΑ, έχουν κρατηθεί από τις μεταναστευτικές αρχές και στη συνέχεια απελαύνονται στην χώρα τους.

 

Τα περισσότερα παιδιά που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στις ΗΠΑ είναι από τις περιοχές Ταμαουλίπας και Μιτσοακάν, όπου συμμορίες από τα καρτέλ των ναρκωτικών επιδίδονται σε καθημερινές μάχες

mexico_fronteras_386

Ο λόγος που οδηγεί τα νεαρά παιδιά να προσπαθούν ξανά και ξανά δεν είναι άλλος από την βίαια καθημερινότητα και αύξηση της εγκληματικότητας σε περιοχές του Μεξικού, σύμφωνα με τον διευθυντή του τομέα Λατινοαμερικάνικων ερευνών του κέντρου, Mark Hugo Lopez.

 

Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται απο τις περιοχές Tamaulipas και Michoacán, όπου συμμορίες από τα καρτέλ ναρκωτικών καθημερινά επιδίδονται σε χερσαίες μάχες για την επικράτηση της ομάδας τους.
Οι περισσότεροι μεξικανοί που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα ειναι αγόρια κοντά στην ηλικία των 17 ετών, ενώ γενικά σε σύνολο κεντροαμερικανών μεταναστών, το όριο της ηλικίας μειώνεται κατά πολύ, στα 12 έτη, με τα κορίτσια να αποτελούν την πλειοψηφία.

Categories

Usefull Info

Social Networks