ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ 51 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Off 223
Print Friendly, PDF & Email

elsalvador_stratiotes_386

 

Στο Ελ Σαλβαδόρ η βία δεν έχει τέλος. Μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν 51 δολοφονίες που συνιστά ρεκόρ δεκαετίας. Το προηγούμενο Σάββατο είχαν αναφερθεί 45 δολοφονίες, μια λιγότερη από όσες είχαν σημειώθεί τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια όλου του έτους σε μια χώρα όπως η Σουηδία με 9μιση εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ από τις αρχές Αυγούστου έχουν δολοφονηθεί 750 πολίτες, δηλαδή κατά μέσο όρο 27,7 πολίτες τη μέρα. Ο Αύγουστος κλείνει με 850 δολοφονίες. Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν το Ελ Σαλβαδόρ στην πρώτη θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Κεντρική Αμερική, ξεπερνώντας και την Ονδούρα αλλά και του υπόλοιπου κόσμου αν εξαιρεθούν οι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η εγκληματικότητα και οι δολοφονίες οφείλονται σε διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα στις συμμορίες και τα καρτέλ για τον έλεγχο τους, καθώς αναδεικνύονται νέα ηγετικά στελέχη. Ένα βασικό πρόβλημα στην Κεντροαμερικανική χώρα είναι η ανεξέλεγκτη κατοχή και πώληση όπλων. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1980 – 1992) περίπου μισό εκατομμύριο όπλα παρέμειναν στα χέρια πολιτών.

Categories

Usefull Info

Social Networks