ΒΙΒΛΙΑ

Το «Καμένο Παλάτι», το νέο βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη για τη Βολιβία από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Off 303
Print Friendly, PDF & Email

evo_biblio_700

 

«Το Καμένο Παλάτι. Η αληθινή ιστορία του πρώτου ιθαγενούς προέδρου στη Λατινική Αμερική, Έβο Μοράλες», είναι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Το βιβλίο παρουσιάζει την πολιτική διαδρομή και τον βίο του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες αλλά και σημαντικά γεγονότα από την νεότερη πολιτική ιστορία της Βολιβίας. Ο Έβο Μοράλες από φτωχός ιθαγενής αγρότης κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Βολιβίας. Γεννήθηκε σε ένα σπιτάκι στις Άνδεις, όπου η σκεπή ήταν από άχυρα και το πάτωμα από χώμα. Γνώρισε την απόλυτη φτώχεια και μέσα από τον συνδικαλισμό κατάφερε να αναδειχθεί το ηγετικό του χάρισμα και μέσα από αυτό το μονοπάτι να βρεθεί στο προεδρικό μέγαρο της χώρας, το επονομαζόμενο και Καμένο Παλάτι.

Ο Έβο Μοράλες για την Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης συνάντησε τον Έβο Μοράλες στη Λα Πας, σε υψόμετρο περίπου 4 χιλιάδων μέτρων και τον ακολούθησε με το προεδρικό αεροσκάφος και με ελικόπτερο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο Έβο Μοράλες στη συνέντευξη που έδωσε, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο, αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ δηλώνει πως στο άμεσο μέλλον πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται επίσης η συνέντευξη που έδωσε ο Αλεχάνδρο Κάστρο, γιος του σημερινού προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο κομμουνισμός είναι μια ουτοπία που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο», ούτε και στην Κούβα.

Το Καμένο Παλάτι είναι το δεύτερο βιβλίο του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη. Το προηγούμενο βιβλίο του, Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, 2014) παρουσιάζει κυρίως την πολιτική διαδρομή του πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, αλλά και την λεγόμενη «περουβιανή επανάσταση» του Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο, (ο οποίος ήταν θείος του συγγραφέα) και υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του ’70.

 

pipinis_to_kameno_palati

 

Categories

Usefull Info

Social Networks