ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Περου αγωνιζεται για να εξαλειψει τη «μαστιγα» της παιδικης εργασιας

Off 248
Print Friendly, PDF & Email
mariell_paidi_247
Αναστασία Καραπατσιά. Έκθεση της Διεθνούς  Οργάνωσης Εργασίας φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την παιδική εργασία στο Περού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε παράκτιες περιοχές της χώρας.
Τα παιδιά αυτά πολλές φορές στερούνται  την εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική ελευθερία. Το 79% αυτών των παιδιών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί είναι κορίτσια και προέρχονται από τις Άνδεις.
Το 21% των παιδιών που δουλεύουν ως οικιακοί βοηθοί είναι αγόρια, ενώ το 74% είναι ηλικίας από 12 έως 17 ετών και το 26% ηλικίας από 6 έως 11 ετών.
«Η εργασία ως οικιακοί βοηθοί είναι μια πρακτική ιστορικά ριζωμένη στο Περού, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι ασχολούνται σε σπιτικές εργασίες αλλά όχι στην δική τους οικεία αλλά σε ένα τρίτο πρόσωπο ή εργοδότη, και είναι συχνά θύματα εκμετάλλευσης» δήλωσε η Κάρμεν Μορένο επικεφαλής της ΔΟΕ για τις χώρες των Άνδεων.
«Αυτά τα παιδιά χαρακτηρίζονται ως «αόρατοι εργαζόμενοι» επειδή δουλεύουν μέσα σε σπίτια που δεν είναι δικά τους» σημειώνει η επικαφαλής της οργάνωσης.
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τοσο με το Υπουργείο Εργασίας του Περού οσο και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την εξάλειψη του φαινομένου και ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου. Συνολικά υπολογίζεται ότι υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια παιδιά σκλάβοι ανα τον κόσμο.

Categories

Usefull Info

Social Networks