ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ

Off 110
Print Friendly, PDF & Email

rousef_ekloges_386

 

Στη Βραζιλία το Χρηματιστήριο έπεσε 6 μονάδες στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογική νίκη της Ντίλμα Ρουσεφ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με αναλύσεις του Τύπου της χώρας, η αγορά θεωρεί ότι η Ρούσεφ δεν μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στη Βραζιλία, σε αντίθεση με τον αντίπαλο της Αέσιο Νέβες.

H Ρούσεφ κέρδισε στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,62% έναντι 48,38% του αντιπάλου της Αέσιο Νέβες. Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει η νέα κυβερνητική περίοδος στη Βραζιλία.

Είναι ενδεικτικό ότι μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, η Petrobas, σημείωσε πτώση 13,3%. Η οικονομία της Βραζιλίας που έχει σημειώσει άνοδο μόλις 1,6% επί διακυβέρνησης της Ρούσεφ, είναι στάσιμη και οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τεχνική ύφεση».

Οι ειδικοί στη Βραζιλία επισημαίνουν ότι η αβεβαιότητα στην αγορά θα συνεχιστεί μέχρι η Ρούσεφ που επανεξελέγη πρόεδρος της χώρας ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει

Ο οικονομολόγος Αουστίν Κορετόρα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais ότι η αγορά θα κινείται πτωτικά και το επόμενο διάστημα τουλάχιστον μέχρι η Ρούσεφ να ξεκαθαρίσει δημόσια ποια θα είναι η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Categories

Usefull Info

Social Networks