ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Off 128
Print Friendly, PDF & Email

aeropuerto_epibates386

18 Οκτωβρίου 2014. Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά κρούσματα του ιού Έμπολα στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική, μια ομάδα χωρών έχουν ήδη λάβει επείγοντα μέτρα προστασίας για την αποτροπή μετάδοσης του ιού.

Η Τζαμάικα, η Γουιάνα, η Αϊτή και η Σάντα Λουσία ανακοίνωσαν την απαγόρευση της εισόδου στις χώρες τους σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες στις οποίες εντοπίζεται ο ιός, όπως Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα.

Επίσης και η Κολομβία, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή αυστηρών μέτρων επιτήρησης και απαγόρευσης της εισόδου στη χώρα σε επιβάτες που ταξίδεψαν σε χώρες όπως Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα και Νιγηρία τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν οι Αρχές η απαγόρευση ισχύει ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης του επιβάτη.

 

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4μιση χιλιάδες έχουν πεθάνει από τον ιό Έμπολα και άλλοι 9 χιλιάδες έχουν προσβληθεί από την αρχή της επιδημίας στις αρχές του 2014

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της Κολομβίας Φερνάντο Ρουίς, οι επιβάτες από αφρικανικές χώρες μόλις φθάσουν στη χώρα θα πρεπει να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και αν προκύπτει ότι έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο μήνα χώρες όπου υπάρχει επιδημία του θανατηφόρου ιού θα τους απαγορεύεται η είσοδος.

Categories

Usefull Info

Social Networks