ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ «ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Off 128
Print Friendly, PDF & Email

maduro_a_koitazei_386

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε πως θα επανεξετάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Ισπανίας, με αφορμή την παρέμβαση της Ισπανίας στο θέμα της προφυλάκισης του ηγέτη της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης Λεπόλδο Λόπες.

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι είχε συναντηθεί προ ημερών στο κυβερνητικό Μέγαρο στη Μαδρίτη με την σύζυγο του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Λεοπόλδο Λόπες, Λίλιαν Τιντόρι. Ο Λόπες παραμένει προφυλακισμένος από τον περασμένο Φεβρουάριο, κατηγορούμενος ότι υποκίνησε τις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Μετά τη συνάντηση με την Τιντόρι ο Ισπανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ενδιαφέρεται πολύ» για την υπόθεση και πως θεωρεί «αναγκαία» την αποφυλάκιση του Λόπες και το δικαίωμα του να μπορεί να εκφραστεί.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλδο Λόπες, παραμένει προφυλακισμένος από τον περασμένο Φεβρουάριο, με την κατηγορία ότι υποκίνησε τις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Ραφαέλ Ραμίρες «να επανεξετάσει» τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισπανία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Ραχόι να συναντηθεί με την σύζυγο του προφυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης και γενικά τις κινήσεις του ως «μη φιλικές».

 

Categories

Usefull Info

Social Networks