ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ 7 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Off 125
Print Friendly, PDF & Email

 

Την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές της Βενεζουέλας ζήτησε για μια ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Λουίς Αλμάγρο, ο οποίος ωστόσο, χαιρέτισε την αποφυλάκιση 7 πολιτικών κρατουμένων από την κυβέρνηση Μαδούρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους που αποφυλακίστηκαν είναι και ο επικεφαλής του κόμματος Νέος Καιρός, Μανουέλ Ροσάλες.

Ο κ. Αλμάγρο τόνισε πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους». Ο κ. Αλμάγρο, ο οποίος πρόσφατα είχε κατακρίνει έντονα την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, έγραψε στον λογαριασμό του στο τουήτερ «Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση αυτών των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα».

Ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους που αποφυλακίστηκαν βρίσκονται ο πρώην κυβερνήτης της περιφέρειας Ζούλια, Μανουέλ Ροσάλες, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2015, ο Νίξον Άνχελ Κοντρέρας, ο Γέιμι Βαρέλα, ο Χεράρδο Καρέρο, ο Σκράλι Δουάρτε, που είχαν φυλακιστεί στα αιματηρά επεισόδια του 2014 αλλά και ο δημοσιογράφος Λεοσένος Γκαρσία.

 

 

Categories

Usefull Info

Social Networks