ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ ΜΕ 180 ΝΕΚΡΟΥΣ

Off 77
Print Friendly, PDF & Email

 

Η άγρια καταστολή από το καθεστώς του Ντανιέλ Ορτέγα στη Νικαράγουα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παρά την διεθνή κατακραυγή. Η καταστολή των διαδηλώσεων της Τρίτης στην πόλη Μασάγια, άφησε πίσω της 6 νεκρούς και τουλάχιστον 35 τραυματίες. Στην καταστολή συμμετείχαν αστυνομικοί αλλά και παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Τρεις από τους νεκρούς ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για τους: Dayner Useda, Marvin Lopez και Marcelo Mayorga. Μια από τις πιο τραγικές εικόνες της συγκεκριμένης διαδήλωσης, την οποία κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες είναι αυτή στην οποία διακρίνεται ο άτυχος Mayorga να κείτεται νεκρός και απο πάνω του δυο γυναίκες να οδύρονται για τον άδικο θάνατο του. Ζητώντας μάλιστα βοήθεια για να απομακρύνουν το σώμα του από το πεδίο των συγκρούσεων. Δίπλα τους στέκονται δυο αστυνομικοί οι οποίοι παρακολουθούν απαθείς.

Συμπληρώνονται δυο μήνες από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 180 ανθρώπους. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, σε αντίθεση με την στάση που τήρησε στην κρίση στη Βενεζουέλα μέχρι στιγμής κρατάει χλιαρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση του Ορτέγα. Η Καθολική Εκκλησία έχει ζητήσει να μεσολαβήσει για να υπάρξει διάλογος με τον πρόεδρο Ορτέγα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρξει αποτέλεσμα.

Categories

Usefull Info

Social Networks