Αρχική Λατινική Αμερική Διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Αργεντινής επέδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Μπουένος Άιρες

Διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Αργεντινής επέδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Μπουένος Άιρες

119
0

Διαπιστευτήρια επέδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Μπουένος Άιρες κ. Ευστάθιος Παϊζης στον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας μετά την επίδωση διαπιστευτηρίων ακολούθησε εκδήλωση στο Σπίτι της Ροσάδα και στην πλατεία Σαν Μαρτίν.

150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων

Η Ελλάδα και η Αργεντινή φέτος συμπληρώνουν 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Μάλιστα, προ ημερών το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε εκδήλωση στο υπουργείο, όπου παρουσιάστηκε σπάνιο αρχειακό υλικό, παρουσία του υπουργού κ. Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες αναφέρει: Ο κ. Πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Ευστάθιος Παΐζης Παραδέλλης, παρουσίασε επισήμως τις διαπιστευτικές του Επιστολές στον Πρόεδρο της Αργεντινής, Δρ. Χαβιέρ Μιλέι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ροσάδα και στη συνέχεια στην Plaza San Martin.

Αυτή η σημαντική πράξη σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου σταδίου για την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας, φιλίας και κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής.