Αρχική ΖΩΗ Συνταγή: Enchiladas με γαλοπούλα και σάλτσα ντομάτας

Συνταγή: Enchiladas με γαλοπούλα και σάλτσα ντομάτας

52
0

Υλικά
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο μαγειρεμένο κρέας γαλοπούλας
Αλάτι
Φυτικά έλαια
12 tortillas καλαμποκιού, 6 ίντσες σε διάμετρο
κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1 / 3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί provolone

Τρόπος παρασκευής
Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και βάλτε την στην φωτιά. Προσθέστε το κρέας και λίγο αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράστε περίπου για 20 λεπτά. Στην συνέχεια αφήστε το κρέας να κρυώσει αφού έχει βράσει. Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι ώστε να βυθιστεί η τορτίγια.

Φροντίστε το λάδι να είναι ζεστό σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε κάθε τορτίγια , περίπου 10 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και όχι λαβίδες για την αναστροφή της tortillas. Προσοχή όμως, η τορτίγια πρέπει να παραμείνει μαλακή.
Θερμαίνεται το φούρνο στους 400 ° F και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, απλώνεται ένα λεπτό στρώμα σάλτσας και στις δύο πλευρές της κάθε τορτίγια.

Στο κέντρο της τορτίγια βάζετε το κοτόπουλο που έχετε ήδη βράσει και τα τυλίγετε. Βάλτε όλες τις τορτίγιες σε ένα πίατο, την μία δίπλα στην άλλη και περιχύστε όση σάλτσα σας έχει απομείνει. Για το τέλος και λίγο πριν μπούνε στον φούρνο πασπαλίστε το τυρί.

Σε 15 με 20 λεπτά η «Turkey Enchiladas» με την σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη να σερβιριστεί.