Αρχική ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ένας χρόνος από τον θάνατο του διπλωματικού Χ. Τσιγκόπουλου

Ένας χρόνος από τον θάνατο του διπλωματικού Χ. Τσιγκόπουλου

693
0
Ο εκλιπών διπλωματικός υπάλληλος του ΥΠΕΞ Χρήστος Τσιγκόπουλος.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον αιφνίδιο θάνατο του διπλωματικού υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών Χρήστου Τσιγκόπουλου. Ο εκλιπών, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, το τελευταίο διάστημα πριν από τον θάνατο του, είχε υπηρετήσει στην Α7 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, αναλαμβάνοντας κυρίως θέματα της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσων Πιπίνης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για “απώλεια ενός εξαιρετικού διπλωματικού αλλά και εξαιρετικού ανθρώπου” και προσθέτει: “Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο Χρήστο Τσιγκόπουλο ανάμεσα μας. Αναμφισβήτητα οι συνάδελφοι του στο Υπουργείο είναι εκείνοι που μπορούν να μιλήσουν πολύ καλύτερα από εμένα, για την εργατικότητα του και τον χαρακτήρα του.

Άνθρωπος με ευγένεια, χιούμορ και επαγγελματισμό

Εγώ θέλω μόνο να υπενθυμίσω πως είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του για αρκετό καιρό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, και να γνωρίσω έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, οργανωτικό, με χιούμορ, με ευγένεια και απόλυτη επάρκεια στο αντικείμενο του, καθώς γνώριζε και επεδίωκε να γνωρίζει πάντα σε βάθος τα θέματα της Λατινικής Αμερικής.

Θυμάμαι επίσης, μεταξύ άλλων, στην διοργάνωση της “Ημέρας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής” το 2022, τον ζήλο αλλά και την επιμέλεια που επέδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή, δείχνοντας για μια ακόμη φορά, επαγγελματισμό του. Φέρνω στη μνήμου επίσης τις αναφορές για τη μητέρα του που υπεραγαπούσε. Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του μας σόκαρε όλους. Νομίζω πως αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του στον τρόπο που εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του. 

Ο Ειδικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης με τον εκλιπώντα διπλωματικό υπάλληλο του ΥΠΕΞ Χρήστο Τσιγκόπουλο.

Ένας εξαίρετος διπλωμάτης

Το Υπουργείο Εξωτερικών πριν από έναν χρόνο, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Χρήστου Τσιγκόπουλου, είχε εκφράσει τη βαθειά του θλίψη. Ο Χρήστος Τσιγκόπουλος εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 2002. Υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Τζακάρτα, τη Ρώμη, το Βατικανό και τις Βρυξέλλες.  Υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας διακρίθηκε για την εργατικότητα, την προσήνεια και τον επαγγελματισμό του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και οι συνάδελφοί του εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.